Hemsida24 Webbhotell

hemsida24-omslag

Hemsida 24 erbjuder ett allt-i-ett koncept med fokus på e-handel

Hemsida24 startade sin verksamhet år 2008 och erbjuder ett internetbaserat verktyg för att skapa webbplatser av olika slag. Förutom möjligheten att skaffa domännamn hos mängder av toppdomäner finns här dessutom Hemsida24 webbhotell som är helt molnbaserat. Företaget har kontor på tre svenska orter samt i Storbritannien, USA och Bulgarien. De erbjuder kundtjänst dygnet runt och har en mycket stor kundkrets.

Vad är unikt med Hemsida24?

Det som känns unikt med Hemsida24 är den totallösning som erbjuds. Här handlar det om en allt-i-ett-lösning där allt ingår: support, hosting, mobilanpassad sida, samt ett proffsigt verktyg med en mängd attraktiva mallar. Den som exempelvis precis har startat en webbshop har en gyllene möjlighet att på kort tid bygga upp en kundkrets genom lösningen Hemsida24 Annonsera, som innebär enkel annonsering på Google. Läs mer i vår Hemsida24 recension som fortsätter nedan.

Hemsida24 prisvärdhet

Betyg: 8 av 10 poäng

För den som inte besitter kunskap i att själv utveckla en webbplats eller hemsida är Hemsida24 ett mycket prisvärt alternativ. Med tanke på att du som kund får tillgång till ett så användarvänligt verktyg samt att företaget tillhandahåller ett helt paket av tjänster som ingår i priset, då känns det hela mycket attraktivt. Lägg därtill den smidiga marknadsföringsmöjligheten via Hemsida24 Annonsera så känns konceptet komplett och det är bara att köra.

Helhetslösningar som förenklar

Att ha flera olika leverantörer av IT-tjänster är ofta både krångligt och onödigt. Särskilt när det finns bolag som tillhandahåller allting på samma plats i form av en smidig helhetslösning. Vid frågor eller funderingar har du ett enda företag att kontakta. Hos Hemsida24 får du dessutom ett paketpris på tjänsterna, vilket innebär att det är lätt att hålla koll på dina kostnader och är något som samtidigt förenklar vid bokföring och liknande.

Kampanjer & nöjdhetsgaranti

I skrivande stund har Hemsida24 en kampanj som innebär 30 % rabatt på abonnemang som löper på ett år. Det här är ett attraktivt erbjudande som låter ett nystartat företag komma igång med verksamheten till en lägre kostnad för webbplatsen under den första tiden. Företaget har dessutom en nöjdhetsgaranti, vilket förstås ger kunderna en extra trygghet att prova deras tjänster och som gäller i 14 dagar.

Hemsida24 support

Betyg: 7 av 10 poäng

Som kund finns det möjlighet att få hjälp 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan. Här kan du höra av dig med dina frågor och funderingar, samt få hjälp om något skulle krångla med webbplatsen, åtkomst eller något annat. Utöver att kontakta supporten finns dessutom möjlighet att själv hitta svar på dina frågor genom att göra en sökning i företagets ”frågor och svar” som finns i deras hjälpcenter.

hemsida24 support

Kontaktsätt till Hemsida24

Supporten hos Hemsida24 går att nås via telefon, mejl eller chatt. Telefonsupporten är öppen vardagar mellan kl. 8 till 17 och chattsupporten har du tillgång till dygnet runt under alla dagar i veckan. Observera dock att det nattetid (mellan kl. 24 och 8) endast är engelsk support på plats, medan det resten av tiden går att prata med en svensktalande person. Svarstiden via mejl varierar men oftast inom 24 timmar.

Vad säger Hemsida24:s kunder?

Hemsida24 har omdömet ”utmärkt” hos Trustpilot och det här speglas förstås i många av de recensioner som finns på sidan. Utlåtanden som ”Så skönt att få hjälp av någon som KAN!” och ”supersnabb med att hjälpa mig med att flytta över min nya hemsida till en redan befintlig hemsideadress. Bra service!”. Niklas skriver ”Snabb och professionell support från Boris på Hemsida24! Rätt hjälp, snabbt, när vi behövde den som mest!” vilket ger en god känsla för företaget och borgar för en bekymmersfri tjänst både nu och i framtiden.

Niklas H
Snabb och professionell support från Boris på Hemsida24! Rätt hjälp, snabbt, när vi behövde den som mest!

Detta är bara ett urval av vad kunderna har att säga om företaget. Kundomdömena är tagna från Trustpilot och Reco.

Hemsida24 användarvänlighet

Betyg: 8 av 10 poäng

Att själv stå för all webbutveckling som behövs för att få till en fungerande hemsida vad gäller användarvänlighet med mera är en utmaning och kräver erfarenhet. Detsamma gäller när det handlar om att inkludera funktioner som betalningar och liknande. Här får det inte gå fel och skönt är ju då att den användarvänlighet som Hemsida24 präglas av. Även nybörjare kan snabbt komma igång, vilket förstås är ett gott betyg i sig.

Gör det själv hos Hemsida24

Tack vare ett intuitivt gränssnitt och välfungerande verktyg är du snabbt igång med skapandet av din hemsida eller webbutik. Här har du tillgång till allt det du behöver, inklusive mängder av funktioner såsom foton, filmer, formulär och kartor. Faktum är att det fungerar riktigt bra och det känns inte som att det saknas något, vilket annars ofta är fallet hos flera liknande lösningar. Det är bara att köra!

hemsida24 bygg hemsida

Hemsida24 säkerhet

Betyg: 8 av 10 poäng

Hos Hemsida24 garanteras en tillgänglighet på 99,9 %, något som gäller för de flesta liknande tjänster hos andra företag. Med tanke på att allt det tekniska sköts av Hemsida24, från hosting via molnet till lagring, känns det som en trygg och stabil lösning. Här används också säkra och beprövade betalsätt för att transaktioner och liknande ska kunna ske utan onödiga avbrott samt för att säkra likviditetsflödet om du exempelvis driver en e-handel.

Säkerhet via Miss Hosting

De som valt Miss Hosting som tjänst genom Hemsida24 kan se fram emot ett stabilt dataflöde hos ett internationellt webbhotell med kontor över hela världen. Miss Hosting använder kryptering genom SSL, har dedikerade servrar och överhuvudtaget ett stort fokus på webbsäkerhet. Allt till konkurrenskraftiga priser, enligt de exempel vi nämnt här ovan. Som recensenter tycker vi av trygghetsskäl att det känns bra att använda en så välrenommerad aktör som Miss Hosting.

Hemsida24 tjänster

Betyg: 7 av 10 poäng

Flera av de tjänster som erbjuds av Hemsida24 fås som ett paket vilket innehåller hosting, support, mobilanpassning, support samt ett internetbaserat verktyg där du som användare har tillgång av ett antal mallar. Vidare erbjuds det tjänster inom marknadsföring, där företagets lösning Hemsida24 Annonsera erbjuds till annonsering via Google. På deras hemsida kan du också söka efter lediga domännamn, för att se vad som finns tillgängligt på nätet.

Webbhotell Paket
 • Standard
 • Professionell
 • E-butik

Det finns tre olika paket att välja bland, men det standardpaket som Hemsida24 erbjuder ger ett grundutbud av tjänster som passar de flesta som precis startat något nytt. Du får en mobilanpassad hemsida, 10 GB i lagringsutrymme samt ett eget domännamn. Dessutom ingår ett obegränsat antal undersidor, e-postkonto samt en SEO-guide. Det ingår också en Google Ads-kupong utan extra kostnad för att du snabbt ska komma igång med annonsering.

 • Flera tjänster i ett paket
 • Användarvänligt system
 • Samarbete med Miss Hosting

Professionell är namnet på mellanpaketet i utbudet. Det är i grund och botten samma som grundpaketet med eget domännamn, mobilanpassad hemsida och Google Ads-kupong. Här finns dock vissa skillnader som är tilltalande för den som behöver lite mera. Du får här hela 30 GB lagringsutrymme, en HTTPS-adress (anses som säkrare av Google) och ett stöd för fler språk som är bra om du exempelvis har kunder i andra länder.

 • Mellanpaketet Professionell
 • 30 GB lagringsutrymme
 • HTTPS-adress

Ett paket som är tydligt framtaget för den som ska starta en webbutik. En e-handel har nytta av ett större lagringsutrymme än en vanlig hemsida, eftersom det ska lagras information om både produkter och kunder. Det här har Hemsida24 tagit fasta på och erbjuder därför i detta paket 60 GB i lagring; något som borde räcka till ett tag för produktbilder och liknande. Däremot är det knappast tillräckligt om många videoklipp ska användas.

 • Största paketet E-butik
 • 60 GB lagringsutrymme
 • Bra för e-handel

Andra tjänster

Inleed erbjuder olika typer av serverhotell till dig som är intresserad av denna tjänst. De erbjuder till exempel VPS, en egen server i en delad miljö. Du kan också hyra en dedikerad server från Inleed, något som är praktiskt och prisvärt på samma gång. Även CO-location erbjuds av Inleed. De erbjuder även backup och VPN som månatliga tjänster.

Domännamn

Hos Hemsida24 kan du på ett enkelt sätt ta reda på lediga domännamn genom att använda dig av sökfunktionen som finns på deras hemsida. Antagligen har du som ska starta en ny webbplats eller webbutik en eller flera idéer om vilket domännamn du vill ha. Genom sökfunktionen har du möjlighet att hitta det namn som passar din verksamhet eller hemsida bäst, i kombination med flera olika domänsuffix.

E-post via Flock

Som kund hos Hemsida24 har du tillgång till mejlklienten Flock, som anges som ett lättanvänt system med bra och kraftfulla funktioner. Precis som hos flera andra liknande mejlsystem har du dessutom en kalender till hands. Det finns också möjlighet att via systemet hålla videomöten med upp till 50 personer vid ett och samma tillfälle. Flock stödjer också funktionalitet som skärmdelning och kalenderdelning för snabbare kommunikation och återkoppling.

Mejl via G-suite

Du som väljer några av de grundpaket som Hemsida24 erbjuder, kan välja till mejlfunktionalitet via G-suite. Det kostar en extra avgift per månad och ger dig ett paket med appar som tagit fram av Google för att fungera både på kontoret och hemma. G-suite är en abonnemangstjänst som kostar 59 kronor per månad och innehåller det mesta som behövs för effektiv kommunikation. Bra och prisvärt, anser vi!

Kryptering med SSL

Som användare av webbsidor genom Hemsida24 kan du vara i trygg förvissning om att en säker kryptering används. SSL-kryptering är en teknik som används över hela världen för att säkerställa att data inte ska hamna i fel händer. Dessutom handlar SSL mycket om rankningen hos Google i arbetet med sökmotoroptimering, så det här vill du inte missa. SSL ingår i samtliga de paket som erbjuds av Hemsida24.

7.6 Betyg
Hemsida24 omdöme

Det finns idag ganska många aktörer på marknaden som satsar på verktyg inom webbsidor, hosting med mera vilket innebär att Hemsida24 har rejält med konkurrens. Utifrån vår bedömning och även kunders kommentarer så verkar deras tjänster väldigt omtyckta. Det går att till en hyfsad kostnad åstadkomma en snygg hemsida - utan att för den skull vara något proffs på webbutveckling. Ett intressant alternativ, med andra ord!

Prisvärdhet
8
Support
7
Användarvänlighet
8
Säkerhet
8
Tjänster
7
Plus
 • Erbjuder en helhetslösning
 • Molnbaserat webbhotell
 • Nöjdhetsgaranti
 • Bra för E-butiker
Minus
 • Mindre intressant för privatpersoner
 • Webbplatsen är något rörig; kräver mycket scrollande
Webbhotelldirekt
Logo