Inleed Webbhotell

inleed bakgrund

Ett personligt webbhotell med bra priser och tjänster

Inleed webbhotell är ett bra och prisvärt webbhotell för vanliga användare. De har funnits på marknaden sedan 2008 och vet vad användarna vill ha. De erbjuder bland annat personlig support via telefon med generösa öppettider. Deras utbud av tjänster är bra och passar många olika typer av användare, dessutom är priserna fördelaktiga. Ett komplett webbhotell.

Vad är unikt med Inleed?

Inleed är unikt på många sätt, däribland deras prisvärdhet. De passar privatpersoner och mindre bolag alldeles utmärkt. Deras support är förstklassig både gällande öppettider och kompetens på medarbetarna. De har sina egna serverhallar i Sverige och de tar backup på servrarna två gånger per dag för din säkerhet. Om du använder deras webbhotell Prime får du dessutom en upptidsgaranti.

Inleed prisvärdhet

Betyg: 9 av 10 poäng

Inleed är mycket prisvärt och rentav billigt att använda för både privatpersoner och företagare. Det billigaste webbhotellet kostar bara 19 kronor per månad och för deras Prime Webbhotell betalar du från bara 99 kronor per månad. Mest prisvärt är Inleed för privatpersoner, enskilda firmor och mindre företag men Prime öppnar upp även för större företagsbehov. De erbjuder även annat utöver enbart webbhotell.

Mycket för pengarna

På Inleed får du mycket för pengarna i allt från bra support till stort utbud av hostingtjänster. De är både trevliga och tillgängliga via ett flertal medier, däribland telefon och live chatt. Enligt oss är Inleeds utbud av tjänster väl genomtänkt för webbhotell och serverhotell. Det är helt enkelt mycket som ingår för priserna som erbjuds hos dem.

Mycket för pengarna

Inleed har alternativ som kostar så lite som 19 kronor per månad. Då ingår 2 000 MB utrymme, 50 GB trafik/månad och obegränsat med domäner. Det är väldigt billigt och prisvärt, särskilt med tanke på att det även ingår e-postadresser, databaser, daglig backup samt support via telefon, chatt och mejl. Deras dyraste webbhotell kostar 199 kronor/månad.

Inleed support

Betyg: 10 av 10 poäng

Inleed är väldigt generösa med sin support och det är en av sakerna som bidragit till deras topprankning hos oss. Du kan få personlig support dygnet runt via livechatt eller mejl, samt att de erbjuder telefonsupport flera timmar dagligen. Svenska kunder föredrar en bra support och på Inleed är supportpersonalen både trevlig och kompetent, vilket ger trygghet till användarna.

inleed-support-personer

Professionell kundtjänst

Huruvida en kundtjänst är bra beror inte enbart på tillgängligheten, du ska ju få rätt hjälp också. Som kund hos Inleed får du prata med kompetent personal oavsett tid på dygnet.

Ett mindre företag som tänker på service

Det är genomgående i nästan alla recensioner av företagets kunder, att kundservicen är mycket kunnig inom området. De bemöter dig alltid på ett bra sätt och ger dig hjälpen du behöver. Ofta ser vi att lite mindre företag lägger ner betydligt mer för att erbjuda bästa tänkbara support.

Kontaktsätt till Inleed

Inleed erbjuder flera olika kontaktsätt till sin supportavdelning, vilket gör att alla kan hitta en tilltalande metod.

Telefonsupport:

 • Vardagar: 08.00 och 21.00
 • Helger: 09.00 och 21.00

Live chatt och mejl finns tillgängligt dygnet runt så du står aldrig utan hjälp som kund hos Inleed. Du kan även kontakta dem via Skype vilket är ett relativt unikt kontaktsätt bland webbhotellen vi undersökt.

Vad säger Inleeds kunder?

Kunderna är mer än nöjda med Inleed och det visar sig genom kundomdöme på oberoende sajter. ”Fungerar perfekt!” säger Frej, ”Jag har aldrig varit med om en så trevlig och dedikerad support” säger Natanael och Elena säger bland annat att Inleed är ett ”Helt underbart företag!”.

Natanael
Jag har aldrig varit med om en så trevlig och dedikerad support

Detta är bara ett urval av vad kunderna har att säga om företaget. Kundomdömena är tagna från Trustpilot och Reco och kan intygas av oss på Webbhotelldirekt med egen erfarenhet av Inleed.

Inleed användarvänlighet

Betyg: 8 av 10 poäng

Användarvänligheten är bra på Inleed, deras tjänster fungerar både för nybörjare och de med mer erfarenhet. De har guider som du kan ta del av ifall du behöver hjälp och självklart kan du även fråga deras kundservice om hjälp. Den finns ju tillgänglig dygnet runt. Du får den hjälp du behöver och som du kan förvänta dig av ett webbhotell.

Direct Admin

Inleed har DirectAdmin som kontrollpanel. DirectAdmin är en stor aktör inom just detta och den är enkel att använda, samtidigt som den har en mängd funktioner. Kontrollpanelen på Inleed har över 70 gratisprogram som du kan ladda ned. Dessutom har kontrollpanelen en lättförstådd manual, du kan också be Inleeds kundsupport att guida dig genom det.

inleed direct admin

WordPress med Inleed

Inleed fungerar alldeles utmärkt med WordPress, vilken är den vanligaste sajten för att skapa hemsidor. Du kan enkelt installera WordPress till ditt webbhotell och de har även en video som visar dig precis hur du gör. Om du ändå behöver ha hjälp så kommer den dygnet runt-öppna kundservicen mer än gärna stå till tjänst. Det är tryggt att använda WordPress med Inleed.

Inleed säkerhet

Betyg: 9 av 10 poäng

Inleed erbjuder bra säkerhet till sina kunder som är generös med backups och servrar i säkra miljöer. När du väljer deras webbhotell Prime garanteras du en upptid på 99,9 procent per månad. Upptiden är vanligtvis bra på deras andra webbhotell också tack vare deras två serverhallar som är oberoende av varandra. Det innebär att risken för att servern är nere är mycket liten.

Serverhall på Inleed

Inleed har två separata serverhallar, en i Falun och en i Tällberg. De tas väl om hand för att försäkra att servrarna mår bra. Bland annat kyls den ner till rätt temperatur, där är övervakning dygnet runt, branddörrar samt ett automatiskt brandsläckningssystem. De har flera olika backup-möjligheter som är i separata rum. Sist men inte minst är de anslutna till två internetanslutningar.

inleed-drift-upptid
Hos Inleed kan du följa upptiden dygnet runt.

Inleed drift och upptid

Inleed erbjuder bra upptid på alla sina webbhotell, men om du vill vara garanterad i stort sett konstant upptid ska du välja webbhotellet Prime. Då är du garanterad 99,9 procents upptid, annars blir du kompenserad med en gratismånad. Tack vare deras två serverhallar som tas väl omhand är deras upptid nästintill perfekt på alla Inleeds olika webbhotell.

Inleed tjänster

Betyg: 10 av 10 poäng

Inleed erbjuder många olika tjänster och typer av webbhotell för att såväl privatpersoner som företagare ska kunna använda sig av dem. Förutom sina webbhotell erbjuder de även tjänster som serverhotell och domännamn till sina användare. Du kan även ladda ned flera tillägg, och backup sker mer än en gång dagligen. Om du skulle behöva hjälp är supporten mycket hjälpsam.

Webbhotell Bas
 • Standard
 • Special
 • Återförsäljare

Inleeds webbhotell Standard är deras billigaste alternativ som endast kostar 19 kronor per månad. Det ingår mycket redan i Inleeds basabonnemang, till exempel har du tillgång till kundservicen dygnet runt, backup två gånger per dygn och den enkla kontrollpanelen DirectAdmin. Ingen startavgift tas ut samt gratis SSL. Du kan även ha obegränsat antal domäner och subdomäner.

Special är det andra basalternativet bland Inleeds webbhotell och det är ett mycket prisvärt alternativ. För bara 10 kronor mer i månaden än med standardalternativet får du väldigt mycket mer utrymme och RAM. Även här ingår dygnet runt-öppen support och obegränsat antal domäner. Ingen startavgift tas ut, det är enbart månadskostnaden som måste betalas. Självklart ingår här också gratis SSL-kryptering.

Webbhotellet, kallat Återförsäljare, har samma CPU och serverminne som de tidigare två varianterna, men lagringsutrymmet, trafiken och RAM-minnet är betydligt större. Även här får du webbhotellet utan någon startavgift men en stor skillnad är att du får en återförsäljarepanel med detta webbhotell. Det passar för till exempel mindre webbutiker. Du kan bland annat se statistik för hur många som besökt din hemsida, samt varifrån.

Webbhotell Prime
 • Prime #1
 • Prime #2
 • Prime #3

Prime #1 är det billigaste av tre Prime-alternativ och alla dessa tre har flera fördelar som basalternativen inte har. Den dagliga backup som sker sparas i 30 dagar för Prime-webbhotell och du har en garanterad upptid på 99,9 procent. Du betalar ingen startavgift för Prime #1 och månadsavgiften är 99 kronor per månad. Gratis kryptering ingår även här.

Prime #2 är snäppet bättre än föregående alternativ när det kommer till lagringsutrymme, trafik och RAM. Dessutom har du tillgång till jour när du använder dig av ett Prime-alternativ. Dessutom använder Inleed sig av en litespeed server till sina webbhotell i Prime-version. Även detta alternativ erbjuder kostnadsfria SSL-krypteringar, vilket är viktigt för säkerheten hos både dig och dina besökare.

Prime #3 är det högsta hönset bland Inleeds webbhotell och det kostar enbart 199 kronor per månad. Där får du störst utrymme, mest trafik och störst RAM. Givetvis ingår allting annat som ingår i övriga Prime-alternativ, så som gratis SSL-krypteringar, obegränsad e-post och domäner samt support som alltid finns tillgänglig. Det är det mest passande webbhotellet för dig som behöver extraordinära resurser.

Upptidsgaranti

Om du väljer ett av Inleeds Prime-webbhotell kommer du att få en upptidsgaranti. Den garanterar dig 99,9 procents upptid per månad. Detta är möjligt då din tjänst placeras både i Falun och Tällberg, som är oberoende av varandra. Om din upptid skulle vara lägre än 99,9 procent kommer du att få 30 dagars förlängning helt kostnadsfritt, så säkra är de på saken.

Andra tjänster

Inleed erbjuder olika typer av serverhotell till dig som är intresserad av denna tjänst. De erbjuder till exempel VPS, en egen server i en delad miljö. Du kan också hyra en dedikerad server från Inleed, något som är praktiskt och prisvärt på samma gång. Även CO-location erbjuds av Inleed. De erbjuder även backup och VPN som månatliga tjänster.

VPS hos Inleed

En VPS är ett mellansteg mellan ett webbhotell och en egen server, som innebär att du hyr en del av en server. På Inleed kan du välja mellan tre olika VPS-tjänster där skillnaderna ligger i deras CPU, lagringsminne och RAM. I alla VPS-paket ingår 3 000 GB trafik per månad, IP-adress och självklart även Inleeds mycket generösa kundtjänst.

Dedikerad server

Du kan också hyra en dedikerad server från Inleed, även här kan du välja mellan tre olika alternativ. CPU, RAM och hårddisk är det som skiljer sig åt mellan de tre olika typerna och självklart även priset. I alla alternativ ingår 1000/1000 Mbit/s port med 3 000 GB trafik per månad, IP-adress och pålitligt support som är öppen dygnet runt.

CO-location hos Inleed

Om du redan har en server kan du välja att placera den i en av Inleeds servrar, antingen i Tällberg eller Falun. De står då för ström och bandbredd till servern och hjälper även till med lättare administrativa saker så som omstart och liknande. I månadskostnaden ingår 1 IP-adress, 3 000 GB trafik/månad och 1000/1000 Mbit/s, oavsett vilket av de tre alternativen du väljer.

Backup från Inleed

Om du är orolig över att din hårddisk ska gå förlorad på något sätt kan du ha backup från Inleed. Till en låg månadskostnad kan du ladda upp stora mängder data till Inleeds servrar. De har tre stycken paket för dig att välja mellan, men om inget av de passar kan du kontakta deras kundtjänst för ett skräddarsytt paket istället.

SSL-kryptering

I alla webbhotell från Inleed ingår SSL-kryptering med Let’s Encrypt. Du installerar det via DirectAdmin och det är enkelt och går mycket snabbt. På hemsidan står det klara instruktioner om hur du gör för att installera det. Om du skulle stöta på svårigheter är kundtjänsten på Inleed dessutom alltid tillgänglig. Inleed har stort fokus på säkerhet och kundnöjdhet.

VPN-tjänst

Att surfa säkert och anonymt är viktigt och med Inleeds VPN-tjänst kan du göra det på ett prisvärt sätt. För endast 29 kronor per månad kan två användare utnyttja VPN-tjänsten för att kunna surfa anonymt. I tjänsten ingår 20Gbit/s Backbone, de har en snabb och redundant uppkoppling och Inleed använder sig av den ledande plattformen för VPN; OpenVPN.

Domännamn

När du blir kund hos Inleed registreras du alltid som ägare av domänen och du kan välja bland ett flertal olika domännamn. På deras hemsida hittar du en bra prislista med alla tillgängliga domäner och vad det kostar för inköp, förnyelse eller förflyttning av det. Ifall du skulle ha frågor om domännamn kan du kontakta Inleeds support dygnet runt via live chatt.

iphone domännamn inleed
9.4 Betyg
Inleed omdöme

Inleed är vårt topprankade webbhotell för dig som behöver ett bra och stabilt webbhotell. De passar bäst för privatpersoner men även företag. Inleed har ett stort utbud av tjänster som tilltalar olika typer av användare. Störst plus får Inleed för sin kundtjänst som är öppen dygnet runt via livechatt och mejl. Du kan också nå dem via telefon från morgon till sen kväll.

Prisvärdhet
9
Support
10
Användarvänlighet
8
Säkerhet
10
Tjänster
10
Plus
 • Prisvärt webbhotell
 • Bra personlig support
 • Brett utbud av tjänster
 • Stor erfarenhet av webbhotell
 • Backup två gånger per dygn
Minus
 • Något begränsat SSD-utrymme i Bas paketen
Webbhotelldirekt
Logo