Jämför VPS-hosting

Hos oss kan du enkelt jämföra de populäraste webbhotellen för VPS-hosting.
Med våra djupgående recensioner hjäper vi dig att hitta rätt VPS.

webbhotell-logo-svartvit

Vilken VPS är bäst för dig?

Idag kan du som söker funktioner, effektivitet och utrymme på nätet välja mellan webbhotell, VPS (Virtual Private Server) eller dedikerad server. Dessa system finns idag både som molnbaserade och lokala tjänster. Om du t.ex. har flera hemsidor där du vill ha full kontroll så är en VPS server ofta det bästa alternativet. Du får ett lägre pris än vid valet av dedikerad server, men också en större flexibilitet än om du väljer ett webbhotell. På denna sida kan du smidigt jämföra VPS-tjänster för att hitta en som passar dina behov.

Vad är en VPS?

Det kan enkelt förklaras att VPS är en mera avancerad version av delad hosting (ett vanligt webbhotell). Här kommer du ha möjlighet att driva ditt eget webbhotell för de olika hemsidor och applikationer som du behöver vilket är en stor fördel för många.

Det du får är en enskild server som delats upp i individuella virtuella områden. Dessa drivs av sitt eget operativsystem och kan därmed konfigureras individuellt. Varje VPS hosting plan har eget ram minne och CPU. VPS ger dig fördelarna med en dedikerad server, utan stora kostnader.

virtual private server svart
 • Hur fungerar en VPS?
 • Fördelar
 • Nackdelar

En VPS har i grunden alla de funktioner som du skulle ha haft vid valet av en dedikerad server. Skillnaden är att du slipper ha den fysiska utrustningen och hårdvaran hos dig, om ej molnbaserad lösning. Här slipper du tänka på uppgraderingar, samtidigt som du har kontrollen över den konfiguration som annars bara ett webbhotell brukar ha tillgång till. I denna artikel finner du mer information om de olika valen samt fördelar och nackdelar med VPS.

Att välja en VPS istället för ett vanligt webbhotell kommer att ge ett par fördelar. Detta medan en VPS också har fördelar i jämförelse med det dyrare valet av en dedikerad server. Här handlar det om friheten att konfigurera egna funktioner, använda egna program samt välja hur stort ditt system ska vara och vilken kapacitet det ska ha. Allt detta sätter priset, som gör att du kan få ett kostnadseffektivt system vid val av bäst VPS och ett bra webbhotell du hanterar på egen hand.

  • Mer kapacitet med valet av en egen server
  • Du väljer det underliggande operativsystemet
  • Använd egna applikationer
  • Friheten av individuell konfiguration
  • Bättre säkerhet och större skalbarhet

När det gäller nackdelar med valet av en VPS, kommer detta i grund och botten bara hänga på en sak. I det fallet handlar det om dina egna kunskaper. I och med att du får tillgång till så många funktioner, sköter du också allt från konfiguration och säkerhet på egen hand vid valet av en billig VPS. Om du vill ha hjälp med detta brukar en VPS inte bli en lika kostnadseffektiv lösning i jämförelse med ett webbhotell.

  • Ett dyrare val än ett vanligt webbhotell
  • En obemannad server kräver kunskap från användaren
  • Utan kunskap att konfigurera en VPS kan valet bli mycket dyrt
  • Du är ansvarig för konfigurationen av säkerheten
  • Svårare att hantera i jämförelse med webbhotell

Välj rätt VPS för dina behov - jämför VPS-hosting

Den här tabellen uppdaterades 7-maj-2021

Bäst VPS 2024

När du har många hemsidor eller helt enkelt går i valet och kvalet om du ska välja VPS eller en dedikerad server, så finns det flera saker att tänka på. Här kan då valet av en VPS-server bli det bästa sett till pris i paritet med den funktion och effektivitet som ges. Nedan finner du beskrivningar av det som vi anser vara de bästa valen på marknaden när du söker en pålitlig virtuell privat server till ett bra pris. Om du behöver ytterligare alternativ finns det dessutom dedikerade sidor för enbart de bästa VPN-tjänsterna.

Inleed VPS

vps inleed erbjudande

Inleed grundades 2008 om är ett svenskt företag som erbjuder allt från webbhotell och domäner till VPS och dedikerad server. De erbjuder sina lösningar både till privatpersoner och företag. Med egna servrar placerade i antingen Falun eller Trelleborg erbjuder Indeed bra kapacitet och valmöjligheter till sina kunder. Här ingår daglig backup till fristående servrar. Detta tillsammans med att du kan välja mellan färdiga paket eller skräddarsydda lösningar gör att Indeed blir en aktör att räkna med i valet av en professionell VPS.

VPS Erbjudande

För dig som vill ha en svensk VPS med bra effektivitet och massor av möjligheter har Inleed VPS tre olika erbjudanden och mycket bra priser. Här kan du idag få en svensk VPS med hög kapacitet från 249 kronor per månad. För dig som vill ha lite mera möjligheter och högre kapacitet finns två andra prisvärda paket. Nedan ser du de tre professionella och skalbara lösningarna med hög säkerhet som Inleed VPS erbjuder till företag och privatpersoner.

 • Inleed erbjuder tre prisvärda VPS-lösningar
 • VPS med upp till 1000 GB SSD, 32 GB ram och 3000 GB bandbredd
 • Möjligheter att konfigurera skräddarsydd VPS

Oderland VPS

oderland vps

Det populära företaget Oderland startade sin verksamhet redan 1998 och har idag stor erfarenhet av allt från traditionella webbhotell och VPS servrar till dedikerade serversystem. Detta företag har sina lokaler i hjärtat av Göteborg och erbjuder en rad olika lösningar för svenska företag i sin jakt om positionerna på nätet. Även deras datacenter ligger placerat i Göteborg. Här erbjuder de en kostnadseffektiv VPS med hög kapacitet och möjligheten till individuella lösningar, med stor skalbarhet och hög säkerhet.

VPS Erbjudande

Hos Oderland får du många valmöjligheter när du söker en pålitlig VPS-hosting. Här handlar allt om prestanda och effektiva lösningar. Du kan välja mellan en gör-det-själv server, där priset börjar på 175 kronor i månaden. Ditt andra val är en bemannad server där Oderland sköter konfiguration och drift. I det läget kostar din VPS lösning från 2395 kronor och uppåt. Vid valet av Oderland VPS, får du garanterat en kostnadseffektiv lösning i alla lägen. Deras servrar drivs också av miljömärkt el.

 • Gör det själv-server upp till 64GB ram, 500 GB SSD och 10 000 GB bandbredd
 • Bemannad server med support dygnet runt
 • Lågt pris på gör det själv VPS

Miss Hosting VPS

misshosting-vps

Vårt tredje val av VPS leverantör är Miss Hosting, som också de är ett svenskt företag med sitt huvudkontor i Stockholm. Vid valet av denna leverantör av pålitligt VPS system får du fördelen av ett stort internationellt företag som har varit verksamma sedan 2014. Här erbjuds något som kallas för molnbaserade VPS lösningar som håller mycket hög kvalitet, pålitlighet och prestanda. Du väljer mellan servrar spridda över hela världen för att skapa den bästa geografiska positionen med bästa prestanda för dina behov.

VPS Erbjudande

Hos Miss Hosting får du verkligen många olika valmöjligheter och lösningar i din jakt på det perfekta VPS systemet. Här kan du välja mellan färdiga paket, eller själv skapa din egen lösning med skräddarsydd VPS för din verksamhets behov. Med pris från 136 kronor per månad, samt möjligheter att betala per timme kommer Miss Hosting att kunna erbjuda en effektiv VPS lösning för alla företag och privatpersoner. Nedan ser du flera möjligheter med Miss Hosting VPS.

 • Välj IP-adresser från hela världen
 • Välj bland sex olika färdiga VPS paket
 • Erbjuder både molnbaserade och landbaserade lösningar

Loopia VPS

loopia vps

De flesta svenska företagen känner till det populära webbhotellet Loopia. Här handlar det också om ett komplett företag som erbjuder professionella lösningar inom allt från webbhotell till VPS och dedikerade servrar. Något de kanske är mest kända för är sin Supersupport, där du kan få hjälp av en superhjälte. Loopia har funnits sedan 1999 och finns idag i Sverige, Norge och Serbien. Med stor kunskap och erfarenhet erbjuder de alltid en bra VPS till svenska privatpersoner och företag.

VPS Erbjudande

Med valet av Loopia som leverantör av VPS, kommer du alltid att få ett pålitligt system med effektiv kapacitet som klarar att driva de flesta företagsbehoven. Dock kommer Loopia inte att erbjuda några valmöjligheter, utan här är det ett VPS paket för alla som gäller. Med detta sagt har de skapat en lösning som du kan lita på med en kapacitet som räcker för det mesta. Hos Loopia får du en professionell VPS för bara 280 kronor i månaden.

 • Avskilt system där du inte påverkas av andra servrar
 • Egna resurser ger dig all kraft du behöver
 • Full frihet gällande konfiguration och installation

FS Data VPS

fs-data-vps

FS Data är ett helsvenskt företag inom webbhotell, VPS, domäner och dedikerade servrar som har funnits sedan 1997. Detta gör dem till det äldsta av de företag som vi presenterar, vilket också medför stor kunskap. Hos FS Data erbjuds alltid högsta kvalitet och hög driftsäkerhet på alla VPS system. Du kan också räkna med kunnig personal med lång erfarenhet. Dessutom erbjuder FS Data alltid bra och kostnadseffektiva lösningar där du har stora möjligheter till skalbarhet och hög säkerhet.

VPS Erbjudande

FS Data erbjuder molnbaserade VPS lösningar med hög pålitlighet. Här finns inga möjligheter till skräddarsydda system, men det finns tre fantastiska och mäktiga VPS-paket att välja mellan. FS Data erbjuder VPS i molnet från bara 299 kronor i månaden. Vill du ha mera kraft och prestanda finns även lösningar för 499 kronor och 799 kronor. Med valet av FS Data VPS kommer du alltid att ha en kostnadseffektiv VPS som innehåller kraften du eller ditt företag har behov av.

 • VPS system med upp till 4 kärnor, 4 GB ram och 200 GB hårddisk
 • Erbjuder obegränsad bandbredd
 • Eget IP-nummer och miljövänlig el

VPS vs Webbhotell?

Att vara den som jämför VPS med ett webbhotell är mycket svårt. Här är skillnaderna många och mycket stora. Du som väljer ett webbhotell får vanligtvis bara en backend lösning där du kan sköta ett specifikt område. Här saknar du de funktioner som finns i form av att kunna skapa egna delar i ett webbhotell samt separera olika domäner på olika IP-adresser. Detta gör ett val av VPS mycket bra för alla som sysslar med affiliate-verksamhet och vill ranka högt på Google.

VPS vs Dedikerad Server?

Den stora skillnaden mellan en VPS och en Dedikerad Server är att du gör valet av en del av ett system eller hela systemet. Utöver detta kommer sedan priset att vara mycket högre vid valet av en Dedikerad Server. I och med att funktionerna i stort sett är de samma, kommer därför en VPS ofta att bli en bättre och kostnadseffektivare lösning. De sex stora skillnaderna ligger i resursfördelning, säkerhet, kapacitet, konfiguration, skalbarhet och pris. Valet av VPS ger dig en mera ekonomisk lösning.

Sammanfattning VPS

För att snabbt sammanfatta världen av VPS servrar, så finner du som privatperson eller företagare alltid en bra lösning hos svenska leverantörer. Här handlar det oftast om en bra geografisk placerad serverhall, svensk support och ett bra pris på en pålitlig VPS lösning. När du väljer en av de fem olika leverantörer av VPS du läst om ovan, kan du också vara säker på att du får en kostnadseffektiv lösning som bygger på stor kunskap och erfarenhet.

bäst-vps-server
Betygsätt den här artikeln
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 Röster, Genomsnitt: 5,00)
Webbhotelldirekt
Logo