Miss Hosting Webbhotell

miss hosting omslag

Ett billigt webbhotell med ett brett utbud av tjänster

Miss Hosting grundades 2014 och ingår i Miss Group. Miss Group erbjuder en lång rad hostingtjänster och Miss Hosting Webbhotell är ett av deras varumärken. Miss Hosting har sitt huvudkontor i Stockholm men har kontor i flera andra länder och företaget har datacenter över hela världen. Miss Hosting fokuserar på tjänster inom hosting till förmånliga priser.

Vad är unikt med Miss Hosting?

Miss Hosting erbjuder webbhotell och domänregistrering. Dessutom erbjuds VPS och dedikerade servrar när det gäller drift och tjänster som Sitebuilder och SEO-verktyg. Vad som skiljer Miss Hosting från andra webbhotell är dess låga priser och kampanjer. Just nu erbjuds exempelvis en 82 procentig rabatt på webbhotell under det första året. Detta webbhotell kostar då endast nio kronor per månad, inklusive Sitebuilder.

Miss Hosting prisvärdhet

Betyg: 9 av 10 poäng

En sak som lyfter det samlade omdömet i denna Miss Hosting recension är webbhotellets prisvärdhet. Det är billigt att använda sig av detta webbhotell och dess övriga tjänster. Miss Hosting är ett mycket bra val för privatpersoner eller små företag. Trots det låga priset ingår verktyg som Sitebuilder som gör att du relativt enkelt kan bygga en egen webbsida.

Populära kampanjer

Det finns gott om kampanjer hos Miss Hosting, till exempel 82 % rabatt på webbhotellpaket första året. För större användare ges en rabatt på 81 % på paketet Webbhotell Professional som då endast kostar 19 kronor per månad (ex moms) och där Sitebuilder, se- domän och SSL- certifikat ingår i priset. Det finns fler kampanjer men dessa är de populäraste.

Billiga webblösningar

För dig som vill skapa en egen webbsida kring din hobby, som en blogg, eller för småföretagare som vill ha en enkel webbsida är Miss Hosting ett prisvärt alternativ. Miss Hosting erbjuder en gratis hemsida som de uppger att du kan bygga själv på fem minuter. Ett bättre alternativ är troligen deras Basic-paket som kostar 9 kronor per månad (ex moms) första året.

Miss Hosting support

Betyg: 8 av 10 poäng

Företagen inom Miss Group har gemensam support vilket kan ses som ett plus då det finns mycket kompetens hos personalen som bemannar supporten. Supporten är öppen dygnet runt alla dagar. Enklaste sättet att nå supporten är via live chatten där du först får några frågor av en svensktalande robot för att därefter få svar av kundtjänsten som talar engelska.

miss hosting support

Stor FAQ-databas

Innan du kontaktar supporten bör du besöka Miss Hostings FAQ som är mycket omfattande. Denna FAQ delas med andra företag inom gruppen, men det finns en speciell Miss Hosting-avdelning med vanligt förekommande frågor och hjälpsamma svar. Denna FAQ är indelad i mängder av olika underrubriker och här går det att hitta svar på de flesta frågor.

Flera olika kontaktsätt

Enklare frågor går det snabbt att få svar på via live chatten, svarstiden brukar vara kring fem minuter. Har du mer komplicerade frågor går det också att nå kundtjänsten via mejl och telefon. Ringer du till supporten hamnar du som svensk i Stockholm och får support på svenska. Det går också att få hjälp på norska, engelska och bulgariska.

Vad säger kunder?

Miss Hosting har fått väldigt bra omdömen hos Trustpilot, majoriteten av omdömena är i kategorin ”Utmärkt”. Ett omdöme är ”Utmärkt service, supersnabbt svarande och hjälpsam kundservice”. Ett annat är ”Tack Noak, för din hjälp och tålamod”. De som lämnat omdömen verkar nästan ha en personlig relation med supporten och det är främst supporten som får beröm.

Sam F
Utmärkt service, supersnabbt svarande och hjälpsam kundservice

Detta är bara ett urval av vad kunderna har att säga om företaget. Kundomdömena är tagna från Trustpilot och Reco.se.

Miss Hosting användarvänlighet

Betyg: 8 av 10 poäng

När det gäller användarvänlighet får det här webbhotellet sju av tio, vilket får ses som ett fullgott betyg för en tjänst av det här slaget där det är mycket som ska förmedlas. Miss Hosting har uppenbarligen ett helt gäng nöjda kunder som verkar uppskatta deras användarvänlighet, det finns förbättringspotential när det gäller strukturen på dess gränssnitt, vilket kan upplevas aningen rörigt.

Över 150 applikationer

När du väljer Miss Hosting får du tillgång till en smidig one-click installer med ett generöst utbud av mer än 150 olika applikationer. Dessa appar installerar du via något som kallas Installatron i hemsidans interface och de hjälper dig att möjliggöra rörlig bild, e-handel och andra applikationer och funktioner som du önskar.

miss-hosting sitebuilder

Miss Hosting Sitebuilder

Miss Hosting erbjuder en sitebuilder som lovar att du kan skapa din egen hemsida på bara fem minuter. Det är gratis och kräver ingen kunskap inom kodning. Det utlovas att det både ska vara enkelt och smidigt. Om du önskar utökade funktioner som exempelvis fler teman, tillgång till gratisbilder och mobilanpassning erbjuds det i form av olika paket till en avgift.

WordPress hos Miss Hosting

Det här webbhotellet erbjuder även drift av sidor byggda i WordPress. De uppger att deras webbhotell är experter på detta och specialanpassat för drift av hemsidor byggda i just WordPress. Sidan installeras med ett klick på fem sekunder och även här kan du välja mellan olika paket. Det har olika omfattningar som ingår när det gäller exempelvis lagring och minne.

Miss Hosting säkerhet

Betyg: 10 av 10 poäng

Säkerhet är ju en essentiell del när det kommer till val av webbhotell. Här har Miss Hosting ett förhållandevis högt betyg med tanke på att de är ett budgetalternativ jämfört med flera andra på vår lista. De erbjuder SSL-Certifikat till en låg avgift samt backup och virusskydd. BitNinja erbjuds dessutom för kunder som kör Linux.

Säkerhet i serverhallar

När det gäller övervakning av serverhallar anges det i webbhotellets allmänna villkor att dessa övervakas dygnet runt med hjälp av övervakningssystem. Om någonting som riskerar att hemsidorna går ner skulle inträffa får en tekniker en varning om detta och kommer omgående att felsöka och åtgärda detta. De är tillgängliga dygnet runt så att inga sidor ska behöva ligga nere.

miss hosting upptid
Enkelt att kolla status på din Miss Hosting sida.

Miss Hosting drift och upptid

För dig som vill kontrollera status finns en särskild sida för detta där du själv kan fylla i sin URL och få besked direkt om status. Du slipper oroa dig över om det är din egen internetuppkoppling som krånglar. På samma sida finns även info om pågående driftstörningar och status för dessa. Det höjer säkerhetsbetyget då information är mycket viktigt vid en driftstörning.

Miss Hosting tjänster

Betyg: 9 av 10 poäng

Även när det gäller tjänsterna har Miss Hosting fått ett högt betyg i form av nio av tio. Företagets vill vara Sveriges nya enkla webbhotell som erbjuder den bästa supporten och de bästa tjänsterna till det bästa priset. I egenskap av webbhotell erbjuds de flera olika tjänster. Du kan bland annat registrera din domän, drifta din hemsida eller bygga din hemsida här.

Webbhotell paket
  • Basic
  • Professional
  • Ultimate

Det absolut billigaste alternativet är webbhotell Basic för 9 kronor i månaden. Det här är ett erbjudande som passar perfekt för ett nystartat företag eftersom det är ett litet och billigt paket. Du får bland annat en hemsida med tillgång till gratis SiteBuilder, SSL-certifikat, obegränsat med trafik och obegränsat antal mejladresser. Det låga priset gäller första året.

Nästa steg är att välja webbhotell Professional. För detta är kostnaden istället 19 kronor per månad och det är ett populärt mellanpaket som passar något större hemsidor med många besökare. Även här ingår bland annat obegränsat med trafik och obegränsat antal mejladresser. Inom det här paketet kan du ha upp till tio hemsidor som du driftar parallellt för samma kostnad.

För dig som har behov av att drifta ett obegränsat antal hemsidor är det alternativet webbhotell Ultimate som gäller – detta till en kostnad av 29 kronor i månaden. Här får du bättre SSL, ett gratis SEO-verktyg för optimering av webbplatsens innehåll och kraftfulla varianter av minne och anslutningar. Ultimate är för kunder som har extremt höga krav på sin leverantör.

Återförsäljare

Om vi tittar på relationen med återförsäljare så finns det möjlighet att bli en sådan för Miss Hosting och om detta erbjuds mer information på deras hemsida. De erbjuder dig att starta ditt eget cPanel Webbhotell utan att det krävs någon egen hårdvara, genom att bli återförsäljare. Detta kostar i dagsläget 199 kronor månadsvis för Basic men erbjuds även för Professional och Ultimate. Du får ha obegränsat med konton, domäner, hemsidor, e-post, MySQL och FTP.

Olika hostingtjänster

Miss Hosting VPS

Miss Hosting erbjuder någonting som de kallar Miss Hosting Cloud VPS. Priset avgörs om du väljer att betala per månad eller timme samt vilken nivå du väljer. Nivån Premium Plus är vanligast och den kostar 268 kronor per månad. Detta val ger total kontroll över din servernivå och kan köpa IP-adresser från c-nät över hela världen.

vps-misshosting
Tre olika VPS-paket

Dedikerad server

När det gäller dedikerad server erbjuds tre olika alternativ på olika nivåer och det ger dig mer kontroll och flexibilitet samt bättre prestanda. Dina webbplatser skyddas mot nertid eller störningar som kan orsakas av andra serveranvändare. Du får även root tillgång att installera program själv och göra programkonfigurationer. Miss Hosting är behjälpliga att hjälpa till med migreringen.

Magento Hosting

Ett annat alternativ är Magento Managed Hosting som är aktuellt särskilt för webbplatser som bedriver e-handel. Magento Managed Hosting är utvecklat specifikt för e-handelslösningar från Magento, som är den snabbast växande plattformen inom e-handel. Magento Hosting beskrivs som en skalbar lösning som kan växa i takt med webbutiken.

Amazon Cloud Partner

Miss Hosting erbjuder migrering till Amazon Cloud inklusive hjälp med att göra rätt inställning. De är så kallade Amazon Cloud Partners och hjälper till med lösningar för Amazon Cloud. De hjälper till oavsett om det gäller flytt av hemsidor, applikationer eller online verksamhet. Efter installation kan de även underhålla, hantera och övervaka servrarna.

Andra tjänster

Domäner och toppdomäner

Hos Miss Hosting har du möjlighet att registrera nya domäner med ändelserna .nu .se .club .com De erbjuder över 1 000 olika toppdomäner och lägger till nya spännande toppdomäner varje vecka. På hemsidan finns en smidig sökfunktion för att kontrollera tillgängligheten. När domän inhandlas ingår DNS-paket i priset. Du kan skapa mejladresser, redigera dina DNS-inställningar och mycket mer via DNS-paketet.

SSL-kryptering

SSL-certifikat eller SSL-kryptering är nödvändigt idag och är det som gör att din webbadress börjar med https istället för http – vilket skyddar dina besökare. Hemsidebesökare som fyller i lösenord, betalningsuppgifter och personuppgifter skyddas när uppgifterna skickas till databasen krypterade. Detta påverkar både ditt förtroende och ditt sökresultat. Även här erbjuds olika kostnadsnivåer på deras hemsida.

Basic SEO-verktyg

Webbhotellet har ett smidigt verktyg för SEO som hjälper dig som kund att optimera dina hemsidor och öka deras synlighet i sökmotorer. Utöver tips för optimering får du även rapporter över utvecklingen, förslag på lämpliga sökord och konkurrentanalys. Här finns två olika prisnivåer med varierande omfattning bland annat när det gäller antalet sökord och konkurrenter som kan bevakas.

Microsoft Office 365

Ytterligare en av Miss Hostings smarta tilläggstjänster är Microsoft Office 365. Här kan du få tillgång till hela Office-paketet och betala per användare och månad. Upp till 1 TB lagringsutrymme ingår samt Exchange Mail och Office Portal Online. Du garanteras att alltid ha den senaste versionen och att den blir tillgänglig så snart Microsoft har släppt den.

9 Betyg
Miss Hosting omdöme

Miss Hosting har inte hamnat på plats tre utan anledning. Det här är ett bra alternativ för dig som vill skaffa ett riktigt billigt webbhotell med bra erbjudanden, särskilt för mindre hemsidor och bloggar. De har många tilläggstjänster och en hjälpsam kundtjänst. En nackdel är deras kontrollpanel som är något rörig. Överlag är Miss Hosting ett bra alternativ för dig som främst vill hitta ett billig domän och ett snabbt webbhotell.

Prisvärdhet
10
Support
8
Användarvänlighet
8
Säkerhet
10
Tjänster
9
Plus
  • Billiga domäner och webbhotell
  • Återkommande prisvärda kampanjer
  • Erbjuder flera typer av tjänster
  • Obegränsad trafik till hemsidor
Minus
  • Lite rörigt interface
Webbhotelldirekt
Logo