Loopia Webbhotell

loopia-bakgrund-1

Webbhotell med lång erfarenhet och bra service

Loopia webbhotell har funnits länge och är en de äldsta aktörerna på den svenska marknaden. De har marknadsförts främst för privatpersoner och mindre företag upp till skiktet för de medelstora företagen. Generellt gällande Loopia omdöme kan vi framhäva att deras support har hjälpt både nybörjare och erfarna kunder att publicera och konfigurera hemsidor i många år. Detta borgar för trygghet och kvalitet.

Vad är unikt med Loopia?

Loopias mål är att ge dig som kund en fullt fungerande hemsida och de erbjuder en stor mängd tjänster inom webbhotell. Efter att Loopia såg över sitt erbjudande och gränssnitt känns det som webbhotellet kombinerar erfarenhet med bra och stabila tjänster.

Loopia prisvärdhet

Betyg: 9 av 10 poäng

Loopia har ett mycket konkurrenskraftigt pris utan att kategorisera sig själva som lågpris webbhotell. Att Loopia har många kunder och en stor kundkrets sedan länge gör att prisbilden påverkas positivt för dig som kund, då det ger dig ett lägre pris med hög kvalitet och låga omkostnader. Många olika tillval av tjänster finns också. Loopia är dock inte billigaste alternativet.

Kampanjer för populära paket

I dagsläget erbjuder Loopia rabatt första året, för en privatperson betalar du som ny kund 39 kr/ex moms första året och därefter 99 kr. Samma typ av rabatt finner du för företag. Du kan välja mellan flera olika webbhotellspaket för att få en skräddarsydd lösning, med olika tillval och tjänster. Om du är osäker på vilket paket du ska välja kan du dessutom kontakta deras kunniga support för råd.

Hjälp att bygga hemsida

Om du aldrig har skapat en hemsida eller saknar kunskap om hemsidebyggande kan du beställa en helt färdig och professionell hemsida av Loopia. Den kommer skapas utifrån dina texter, bilder och önskemål. Det finns olika lösningar beroende på om du vill starta en blogg eller en e-handel och det finns flera alternativ för varje typ av sajt beroende på vad du föredrar.

Loopia support

Betyg: 9 av 10 poäng

Supporten är väldigt bra och även nödvändig då det kan krävas en del av dig som användare när det gäller inställningar. För dig som snabbt behöver få igång din hemsida är det viktigt med en bra och tydlig support och det har Loopia. De kan steg för steg hjälpa dig med både installation och konfiguration så att din sida blir synlig och funktionell.

support-loopia

Erfaren kundsupport

Loopias kundsupport består av en stor blandning kompetens och erfarenhet. Många av de på supporten har varit med länge och har alltså stor kunskap av både äldre och modernare teknik. Detta gäller oavsett om du jobbar med PC, Mac eller Linux och deras respektive operativsystem. Det går också att få hjälp via fjärrstyrning vilket kan spara mycket tid när saker strular.

Kontakta supporten

Att kontakta Loopias kundtjänst är enkelt och det finns flera sätt. Har du en enklare fråga kan du söka i deras stora kunskapsbas med svar på vanliga frågor eller skicka ett mejl. Vill du ha snabb kontakt erbjuds både telefonsupport och direktchatt med supporten. Supportavdelningen har öppet vardagar från 07.00 till 21.00 och helger 11.00 till 15.00, vilket är relativt bra öppettider.

Vad säger Loopias kunder?

Några av deras kunders omdöme från Trustpilot beskriver företaget på följande sätt; ”Suverän supportfunktion på Loopia. Kompetenta, effektiva och trevliga”, ”LOOPIA, giving the best service, quick and utmost helpful with all technical support. Whatever problem one may have, contact LOOPIA and your problem is solved”.

En del kunder nämner bluffakturor vilket är viktigt att ta upp. Undvik detta genom att gå till din kundzon hos Loopia och klicka bort de tjänster du inte behöver.

Rebecca L
Suverän supportfunktion på Loopia. Kompetenta, effektiva och trevliga.

Detta är bara ett urval av vad kunderna har att säga om företaget. Kundomdömena är tagna från Trustpilot och Reco.

Loopia användarvänlighet

Betyg: 9 av 10 poäng

Efter att Loopia uppdaterade sitt gränssnitt har det blivit enklare att jobba med deras tjänster. Du får ett stabilt och säkert system, speciellt om du som företagare har en hemsida med försäljning av produkter eller tjänster. Utvecklingen har blivit bättre och hänger nu med på riktigt när det jämförs med andra företag inom webbhotell.

Loopia Sitebuilder

Det finns hjälp för dig som vill bygga din egen sida men inte har de förkunskaper som krävs, genom något som kallas Sitebuilder. Det är en mall för att bygga din egen hemsida direkt i webbläsaren. Där kan du välja mellan olika mallar för att passa dina behov, oavsett om du vill skapa en bloggsida eller en ren webbutik. Loopia Sitebuilder Small ingår i alla webbhotellpaket.

sitebuilder

Färdigt domänpaket

Nu har Loopia inte enbart funktionen som ett webbhotell, de hjälper dig även att skaffa ditt domännamn. Det är alltid en fördel att kunna visa upp sin egna domän. I Loopias färdiga domänpaket ingår bland annat SSL, trygghetsavtal och mycket annat. Du kan även välja domänpaketet premium där du får VIP-support och domänövervakningstjänst, vilket gör det enklare för dig att få snabb hjälp.

WordPress hos Loopia

WordPress finns att tillgå från Loopia. Det är i praktiken ett av världens mest använda hemsideverktyg och det mest populära webbhotellet från Loopia. Med WordPress kan du med enkla medel lägga till funktioner och verktyg för att optimera din hemsida. WordPress ingår i alla webbhotellpaket från Loopia och ger dig tillgång till flera teman och utseenden du kan använda till din hemsida.

Loopia säkerhet

Betyg: 9 av 10 poäng

Säkerhet är väldigt viktigt, inte minst när det gäller att skydda dig och dina kunder. Detta gäller särskilt informationen som går till och från din hemsida. Därför erbjuds SSL till dig som är företagare, men det ingår dessvärre inte i webbhotell för privatpersoner. SSL är det som används för att kryptera data som skickas både till och från din sajt.

Köp till SSL-certifikat

På Loopia kan du även köpa till SSL och betalar då för det per år. Det gör att din hemsida börjar med https istället för http, vilket gör att användarna kan känna sig trygga. Att visa att du prioriterar säkerheten hos dina besökare eller kunder gör att fler kommer att besöka den och att de då även kommer att känna sig trygga.

Loopia tjänster

Betyg: 9 av 10 poäng

Loopia erbjuder många tjänster och funktioner och det är du som vet just vilka behov du har. För dig som kund kan det vara på både gott och ont. Många valmöjligheter är perfekt om du har specifika behov, men nackdelen är att det kan vara svårt att veta vilken eller vilka som passar dig bäst. Här är Loopias support och rådgivning en stor hjälp.

Loopia Webhotell
  • Privatpaket
  • Företagspaket
  • Företag Plus

Webbhotell privat är det webbhotell som riktar sig till dig som vill starta en privat blogg eller hemsida och du får 75 GB webbutrymme. Backup ingår och du betalar 39 kr första året därefter 99 kr per månad ex moms för denna typ av webbhotell. Det ingår även ett fritt antal mejladresser, tvåfaktor-inloggning samt att du kan skicka nyhetsbrev till upp till 200 kontakter från hemsidan.

Webbhotell företag är det mindre alternativet för dig som har ett företag eller en e-handel. Detta alternativ kostar också 39 kr mån första året därefter 199 kr per månad ex moms och utrymmet du får är 150 GB. Även här kan du skapa ett fritt antal mejladresser och du kan skicka nyhetsbrev till 300 kontakter. Backup och SSL från Let’s Encrypt ingår i månadskostnaden när du väljer detta webbhotell.

Loopia Företag Plus är det största webbhotellspaketet och det kostar 99 kr ex moms första året därefter 398 kr per månad. Här ingår 200 GB webbutrymme. Dessutom ingår Loopia Boost Hosting som ger en blixtsnabb hemsida. Du kan skicka 2 500 mejl per månad till upp till 500 kontakter. Detta webbhotellpaket är utmärkts för dig som har ett större företag eller en större webbutik där du behöver mer utrymme.

Loopia Boost

För dig som är företagare kan prestandan vara väldigt viktig och då erbjuder Loopia dig Loopia Boost, vilket ger din hemsida möjlighet att jobba på högsta hastighet. Det är viktigt om du har en tung hemsida med många funktioner och därför ingår Loopia Boost i webbhotellpaketet Företag Plus. Denna funktion passar bra till webbutiker eller nyhetssidor.

Andra tjänster

Domännamn från Loopia

Domännamnet är som bekant ett namn du väljer att din sida ska heta, så som ett företagsnamn eller namnet på din blogg. På Loopias hemsida kan du söka om ditt önskade domännamn är ledigt och sedan registrera det. Du hittar fler olika domännamn att välja mellan samt en detaljerad prislista på Loopias hemsida. Välj till exempel mellan .se, .com och .online.

Välja domännamn

I Sverige är .se den vanligaste nationella toppdomänen och då brukar besökare anta att det är en svensk hemsida, men den vanligaste internationella är .com. Den är både störst och populärast och idag kan vilka bolag eller privatpersoner som helst skapa en .com domän. Välj .com om du vill publicera din sida internationellt, men det finns dock många olika domänalternativ om .com eller .se är upptagna.

VPS från Loopia

Om du vill gå snäppet längre än ett webbhotell erbjuder Loopia även VPS, alltså en dedikerad server. Du får då hela serverns resurser själv vilket ger bättre prestanda och kontroll. Dessutom innebär det egna IP-adresser så att du kan skaffa eget SSL-certifikat. I nuläget har Loopia enbart en storlek på sin VPS och inte flera olika paket att välja mellan.

Loopia SEO

Loopia SEO hjälper dig att klättra på Googles söklista med enkla tips och guider. Här kan du också hålla koll på dina konkurrenter direkt online med detaljerad statistik. Du får också daglig information och rapporter om din egen hemsida och dess placering. Där kan en optimering av sökningar hjälpa din hemsida att synas högt upp på Google.

E-post via Loopia

Du kan också välja att beställa Loopia e-post och det finns olika paket att välja mellan. Du kan välja enbart e-post, webbhotell med e-post eller Office 365. De olika paketen har olika priser och storlekar så vilket du väljer beror på hur många e-postadresser du är i behov av. Att ha e-postadresser med ditt företags domän ger ett professionellt intryck.

Loopia DNS

Har du flera domännamn kan du hantera dessa och administrera allt från Loopias kundzon där alla inställningar som du kan behöva finns. Några av tjänsterna är vidarebefordring av mejl eller kanske webbtrafiken. Dessa inställningar kan även en mindre erfaren domänägare hantera, men det finns också avancerade inställningar för den erfarne.

Microsoft Office 365

Om du är van vid att jobba med Office-paketet med Word och Excel kan du köpa till ett paket och få dem till alla dina enheter. Här sker lagringen i molnet och ser till att alla dina program har den senaste versionen. Du kan välja mellan olika paket beroende på vilka behov du har, där olika saker från Office-paketet ingår.

9 Betyg
Loopia omdöme

Helhetsbilden av Loopia är bra framförallt i gränssnitt och användarvänlighet efter deras re-branding. Du kan välja mycket utefter ditt eget behov och det finns allt som behövs inom webbhotell. Loopias support är mycket populär hos företagets kunder, år 2013 och 2017 utsågs Loopia SuperSupport till Sveriges bästa IT-support av Support Services Institute.

Prisvärdhet
9
Support
9
Användarvänlighet
9
Säkerhet
9
Tjänster
9
Plus
  • Flexibla lösningar för kunderna
  • Erbjuder många olika tjänster
  • Stor driftsäkerhet, trygghet och kvalitet
  • En erfaren aktör på marknaden
Minus
  • Billigt första året sen blir priset dyrare
Webbhotelldirekt
Logo